Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

  • Achteraf betalen
  • Veilig betalen
  • 20.000 m² aan showroom
  • Levertijd binnen 2 werkdagen
  • Gratis verzending v.a. € 99,-

Tent Materialen

Tent Materialen

De kwaliteit van je tent staat of valt bij het soort stof dat is gebruikt voor het tentdoek. Deze tent materialen moeten stevig zijn en waterdicht maar ook licht van gewicht en makkelijk op te vouwen. Tentdoeken worden van verschillende tent materialen gemaakt. Deze tent materialen worden hieronder toegelicht.

Katoen

Katoen was ooit één van de meest gebruikte tent materialen. Tegenwoordig is de populariteit van katoen wat afgenomen maar nog steeds wordt katoen gebruikt om tenten van te vervaardigen. Katoen is namelijk een zeer stevige stof. Wanneer u een tent van katoen koopt weet u zeker dat u er een hele tijd mee kunt doen. Bovendien beschermt katoen tegen schadelijke uv-stralen. In tegenstelling tot andere tent materialen neemt katoen vocht op en houdt het vocht vast, wat in regenachtige gebieden als nadelig ervaren kan worden.

Nylon

Nylon is een van de tent materialen die vandaag de dag veel gebruikt wordt. Nylon is licht van gewicht waardoor qua draaglast nauwelijks tot een last is. Bovendien is deze lichte stof makkelijk op te vouwen. Net als katoen maar in tegenstelling tot vele tent materialen is nylon niet waterdicht. Bovendien beschermt een tentdoek van nylon u niet zo goed tegen uv-straling. U kunt uw nylon tent materialen waterdicht maken door er een speciale coating (bijvoorbeeld PU coating of siliconen coating) overheen aan te brengen. Uw nylon tent materialen worden hierdoor niet alleen waterdicht maar beschermen ook tegen uv-stralen . De siliconencoating wordt koud op de tent materialen aangebracht waardoor het uw tentdoek sterker maakt.

Polyester

Polyester is tegenwoordig een van de populairste tent materialen. Vele tenten zoals opgooitenten worden gemaakt van polyester. Polyester tent materialen zijn van zichzelf niet waterdicht maar door het aanbrengen van een coating wordt dit probleem verholpen. Polyster tent materialen bieden een goede bescherming tegen uv-stralen. Wel zijn polyester tent materialen wat minder stevig dan bijvoorbeeld katoen en nylon. Het meenemen van een reparatiesetje is aangeraden wanneer u met polyester tent materialen gaat kamperen.

Ripstop

Ripstop is geen speciale tent materialen stof, maar een speciale manier waarop tent materialen geweven worden. Bij ripstop wordt er om de paar millimeter een extra dikke draad in de stof opgenomen. Zo ontstaat er een soort ruitjes netwerk. Deze manier van weven beschermt de tent materialen tegen scheuren, omdat de dikkere draden van een sterkere kwaliteit zijn. Tenten waarbij het doek van ripstop tent materialen is gemaakt zijn vaak wel wat duurder in aanschaf.