Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

  • Achteraf betalen
  • Veilig betalen
  • 20.000 m² aan showroom
  • Levertijd binnen 2 werkdagen
  • Gratis verzending v.a. € 99,-

Pop-up Tenten

Pop-up tent kopen

Van plan om een goede pop-up tent kopen voor uw vakantie? Pop-up tenten zijn relatief kleine tenten die makkelijk op te zetten zijn. De tenten bestaan slechts uit één compartiment en daarom zijn ze geschikt voor ongeveer vier personen. Houdt hier rekening mee bij een pop-up tent kopen.

Een pop-up tent kopen doet u niet voor elke kampeervakantie. Een pop-up tent is vooral geschikt voor een verblijf tijdens een festival, trektocht, fiets- of wandelvakantie. Dit omdat een pop-up tent weinig ruimte in beslag neemt, eenvoudig op te zetten is en weinig weegt. Voor deze gelegenheden kunt u het beste een pop-up tent kopen.

Verschillende materialen pop-up tent

Het is belangrijk dat u rekening houdt met de kwaliteit van de tent bij een pop-up tent kopen. Gaat u een pop-up tent kopen? Kijk dan naar de verschillende materialen waarvan de pop-up tenten gemaakt zijn. Het belangrijkste waar u op moet letten als u een pop-up tent kopen gaat, zijn de materialen. De materialen moeten stevig zijn, waterdicht, en licht van gewicht.

De verschillende materialen waarvan de pop-up tenten gemaakt worden zijn onder andere:

  • Katoen, stevige stof, beschermt tegen UV-straling, neemt wel vocht op en houdt vocht vast.
  • Nylon, licht van gewicht en makkelijk op te vouwen, niet waterdicht.
  • Polyester, populair en biedt goede bescherming tegen UV-straling, niet waterdicht maar makkelijk te verhelpen. Neem wel een reparatiesetje mee als je een pop-up tent kopen gaat van polyester.
  • Ripstop, geen speciale tent materialen stof, maar een manier waarop het materiaal geweven wordt. Beschermt tegen scheuren, stevige kwaliteit maar duurder in aanschaf.

Meer weten over pop-up tent kopen

Een pop-up tent kopen? Houdt er dan rekening mee dat een pop-up tent altijd een kleine tent is waarin u niet kunt staan of zitten. Tevens is het een aanrader om een extra tent mee te nemen voor de bagage, hier is namelijk weinig ruimte voor in de tent. U kunt de bagage natuurlijk ook in de auto laten liggen als u met de auto op reis gaat. Een goede pop-up tent kopen doet u online bij ons! Ons grote assortiment zorgt ervoor dat u een ruime keuze heeft bij een pop-up tent kopen. Pop-up tent kopen? Ook voor u zit het perfecte model ertussen!

Pop-up tenten zijn ideale tenten voor personen die voor korte tijd op een camping verblijven en weinig bagage bij zich hebben. Een pop-up tent kenmerkt zich door het opzetgemak. Door de tent in de lucht te gooien vouwt hij zichzelf uit, daarna hoeft u hem alleen nog maar vast te zetten. De opgooitent groeit de laatste jaren steeds meer in populariteit. Op festivalcampings zijn deze tenten niet meer weg te denken. Naast het opzetgemak is ook het opbergen van een pop-up tent een eitje. U kunt de tent opvouwen en in de bijgeleverde draagtas opbergen. De tent is heel compact op te vouwen waardoor hij weinig ruimte in beslag neemt tussen de bagage.

Pop-up tent afmetingen

Een pop-up tent bestaat uit slechts één compartiment. Gedurende uw verblijf op de camping bent u dus telkens met het gehele kampeergezelschap in hetzelfde gedeelte van de tent. Pop-up tenten worden dan ook vooral door stellen gebruikt en niet door grotere kampeergezelschappen. Omdat een pop-up tent slechts uit één compartiment bestaat bent u genoodzaakt uw bagage in de slaapruimte te bewaren. Pop-up tenten zijn dan ook niet erg geschikt om een grote hoeveelheid bagage in te zetten. De meeste pop-up tenten zijn laag en enkel geschikt om in te slapen.

Pop-up tent merken

De pop-up tent is een tent die de laatste jaren zijn opmars maakt. Steeds meer kampeermerken nemen dan ook pop-up tenten op in hun assortiment. Outwell is één van de merken die sinds het begin pop-up tenten maakt. Outwell pop-up tenten zijn verkrijgbaar in verschillende maten waarvan de grootste ruimte biedt aan vier personen. Deze grootste Outwell pop-up tent, de Outwell Fusion 400 is wat hoger dan de gemiddelde pop-up tent waardoor u er ook in kunt zitten.

Ook Safarica heeft verschillende opgooitenten in haar assortiment. Niet alleen zijn er verschillende maten Safarica pop-up tenten, ook maakt Safarica verschillende modellen. Zo heeft de Safarica Cassango zelfs een kleine voortent.

Pop-up tent als voorraadtent

Naast pop-up tenten zijn er verschillende modellen tenten. Afhankelijk van het type kampeervakantie dat u gaat ondernemen en het reisgezelschap kunt u een tent kiezen die het beste bij u past. Pop-up tenten zijn geschikt voor korte vakanties waarbij u met weinig mensen gaat kamperen en weinig bagage meeneemt. Wanneer u met het gezin gaat kamperen kunt u beter kiezen voor een tunneltent. Dit zijn ruime tenten met meerdere slaapcompartimenten en een hoge voortent waarop u rechtop in kunt staan. Om uw tunneltent netjes te houden is het een aanrader om een pop-up tent mee te nemen als voorraadtent. U kunt in deze voorraadtent al uw spullen opbergen die in de tunneltent in de weg zouden liggen.