Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

  • Achteraf betalen
  • Veilig betalen
  • 20.000 m² aan showroom
  • Levertijd binnen 2 werkdagen
  • Gratis verzending v.a. € 99,-

Tunneltenten

Een tunneltent is ontzettend populair onder kampeerders. Ondanks dat steeds meer mensen van luxe houden is kamperen met een tent op een camping nog steeds erg in trek. Vaak kunnen tunneltenten gehuurd worden op een camping, maar er gaat toch niets boven eigen tunneltenten kopen.

Er zijn erg veel verschillende modellen tenten. De tunneltent is de echte trend van nu onder kampeerders. Tunneltenten zijn erg makkelijk op te zetten en staan tevens ook erg stabiel. Tunneltenten kopen? De populairste merken tunneltenten zijn Baco tenten en Falco tenten.

Waarom tunneltenten kopen?

Naast het feit dat een tunneltent makkelijk op te zetten is, zijn de meeste tunneltenten ook nog eens goed van kwaliteit, staan ze voor duurzaamheid en zijn scheerlijnen aan de zijkanten overbodig om de tunneltent stabiel neer te zetten. Vooral tunneltenten van het merk Baco tenten en Falco tenten doen het erg goed.

Wanneer u met uw kinderen gaat kamperen in een tent, is een tunneltent de ideale verblijfplaats. Vooral de Falco tenten worden gemaakt met een kindvriendelijk tentdoek. Dit is het zogenoemde Ten Cate Touring tentdoek. Dit materiaal zorgt er voor dat er geen lekkage ontstaat wanneer u tegen het tentdoek aankomt tijdens een regenbui. Tunneltenten kopen is zeker een uitkomst wanneer u op kampeervakantie gaat met kinderen.

Het gemak van de tunneltent

Tunneltenten zijn erg makkelijk op te zetten, zelfs voor de slechtste kampeerders onder ons. De luxere variant van de tunneltent is voorzien van een afritsbaar kuipgrondzeil waardoor u geen last heeft van ongedierte, tocht of water die uw kampeervakantie verpesten.

De tunneltent is van binnen erg ruim door de vormgeving en de meeste tunneltenten beschikken niet over scheerlijnen. Ondanks dit zijn de tunneltenten toch erg stabiel en, wegens het ontbreken van de scheerlijnen, ruimtebesparend.

Tunneltent kopen?

Bent u er van overtuigd dat de tunneltent dé perfecte tent voor u is? Kijk dan snel in ons beschikbare assortiment tunneltenten en sla uw slag! Koop uw tunneltenten vandaag nog en profiteer van onze goede service en kwaliteiten.

Tunneltenten

Tunneltenten zijn ruime tenten die uit meerdere compartimenten bestaan. De slaapcompartimenten zijn bij een tunneltent altijd gescheiden van het leefcompartiment. Afhankelijk van de maat van de tent bevat een tunneltent één of meerdere slaapcompartimenten. Hierdoor heeft u ’s nachts privacy ondanks dat u met een groter gezelschap op vakantie bent. Daarnaast zijn tunneltenten erg hoog. U kunt dus zowel in de slaapcompartimenten als het leefcompartiment rechtop staan. Deze hoogte heeft ook als voordeel dat u het opbergen van bagage in de hoogte kunt doen. Sommige tunneltenten worden dan ook geleverd inclusief opbergvakken.

Opzetten Tunneltent

Het opzetten van een tunneltent is redelijk makkelijk. Omdat de tent groot is kunt u het beste de tent met meerdere volwassen personen opzetten. Om de tunneltent op de juiste manier op te zetten moet u de bijgeleverde instructie goed lezen. Eerst zet u de buitenkant van de tunneltent op, dit is het meeste werk. De binnentent kunt u op een makkelijke manier in de buitentent hangen. Om de waterdichtheid van de tent te garanderen kunt u het grondzeil van de tunneltent aan de buitentent bevestigen.

Opbergen Tunneltent

Een tunneltent is een grote tent en vanzelfsprekend bestaat de tent dan ook uit veel materialen. Om de tunneltent zo compact mogelijk te kunnen opbergen moet u alle verschillende onderdelen volgens de instructies opvouwen en in de juiste volgorde in de bijgeleverde tas opbergen. Het grondzeil van de tunneltent is het makkelijkste op te bergen, u kunt dat gewoon opvouwen en in de tas stoppen. De binnentent en de buitentent van de tunneltent brengen wat meer opvouwwerk met zich mee. Het opvouwen van de boogstokken spreekt voor zich.

Merken tunneltent

Er zijn verschillende tentenmerken die tunneltenten maken. Het onderlinge verschil zit vaak in het materiaalgebruik en design van de tenten. Enkele merken die tunneltenten maken zijn Baco, Bardani, BaseCamp en Falco. De meeste van deze merken maken het tentdoek van katoen. Katoen is een stevige stof en dat is belangrijk op de camping. Het katoenen tentdoek zal niet zomaar kapot gaan wanneer er een scherpe tak of een steentje tegenaan valt.

Tunneltent accessoires

Een tunneltent heeft zoals gezegd een ruime voortent. In deze tent kunt u rechtop staan en er is voldoende ruimte om uw kampeermeubelen uit te stallen. Wanneer u met kleine kinderen op vakantie bent is het ook aan te raden een extra voortent mee te nemen die u aan de reguliere voortent vastritst. Wanneer het dan regent hebben de kinderen voldoende ruimte om in de tent te spelen.