Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

  • Achteraf betalen
  • Veilig betalen
  • 20.000 m² aan showroom
  • Levertijd binnen 2 werkdagen
  • Gratis verzending v.a. € 99,-

Lichtgewicht Tenten

Lichtgewicht Tenten

Lichtgewicht tenten

Lichtgewicht tenten zijn compacte kleine tenten die gemaakt zijn van licht materiaal. Omdat lichtgewicht tenten weinig wegen kunnen zij gemakkelijk met andere bagage vervoerd worden. Deze tenten worden dan ook veel gebruikt door kampeerders die op doorreis zijn, bijvoorbeeld te voet of met de tent. Ook festivalgangers kamperen vaak in lichtgewicht tenten. Een lichtgewicht tent wordt geleverd in een handige draagtas die u op uw rug kunt dragen of bijvoorbeeld aan uw backpack rugzak kunt bevestigen. Ook wanneer u een lichtgewicht tent aan uw fiets hangt zult u geen last hebben van het gewicht.

Opzetten lichtgewicht tent

Bij het ontwerpen van lichtgewicht tenten is rekening gehouden met de doelgroep. Omdat kampeerders met een lichtgewicht tent vaak op doorreis zijn zitten zij er niet op te wachten op elke camping opnieuw veel tijd te besteden aan het opzetten van hun tent. Het opzetten van een lichtgewicht tent kost vaak niet meer dan tien minuten. Ook het inpakken van een lichtgewicht tent is in een mum van tijd gebeurd. Zo zijn er de opgooitenten die zichzelf uitvouwen wanneer u ze in de lucht gooit. Ook de koepeltentjes zijn makkelijk op te zetten.

Materiaal lichtgewicht tenten

Lichtgewicht tenten bestaan uit een buitentent en een binnentent. Een pop-up tent is een voorbeeldje van een lichtgewicht tent. Bij pop-up tenten is de binnentent vooraf bevestigd. Het tentdoek is gemaakt van lichtgewicht polyester. Dit polyester heeft als grote voordeel dat het waterafstotend is en licht van gewicht. Bovendien is polyester makkelijk schoon te maken, bijvoorbeeld met een vochtige doek. Het nadeel aan dit dunne polyester is dat het makkelijker stuk gaat dan bijvoorbeeld een katoenen doek.

Modellen lichtgewicht tenten

De twee meest voorkomende modellen lichtgewicht tenten zijn koepeltenten en opgooitenten. Zowel de koepeltent als de opgooitent is makkelijk op te zetten en compact om mee te nemen. Een nadeel aan deze lichtgewicht tenten is dat er naast de slaapruimte weinig ruimte is om bagage op te bergen. Lichtgewicht tenten hebben een klein voortentje. U kunt hier niet in zitten maar deze ruimte is wel nuttig om ’s nachts je campingstoelen en tafeltje onder te bewaren. Zodoende liggen ze niet in het zicht van andere campinggasten en worden ze niet nat wanneer het regent. Lichtgewicht tenten zijn verkrijgbaar van verschillende merken zoals bijvoorbeeld Outwell, Safarica en Eureka. De lichtgewicht tenten van Eureka hebben een stormvast design waardoor u ondanks dat uw tentje licht is niet bang hoeft te zijn dat het wegwaait.