Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

  • Achteraf betalen
  • Veilig betalen
  • 20.000 m² aan showroom
  • Levertijd binnen 2 werkdagen
  • Gratis verzending v.a. € 99,-

Koepeltenten

Koepeltenten, ook wel iglotenten genoemd, zijn tenten met een halve bolvorm. Koepeltenten zijn erg goed bestand tegen storm en kunnen gemonteerd verplaatst worden. Als u de koepeltent op een harde ondergrond plaatst kunt u de haringen zelfs vaak weglaten. De boogstokken van koepeltenten zijn gekruist en bieden veel zijwaartse ruimte. Vaak tot 50% meer ruimte dan bij een huttent. Ook is er in de koepeltent geen centraal punt aanwezig. Een goede reden voor een koepeltent kopen dus!

Het materiaal van koepeltenten is meestal polyester of katoendoek. Wanneer u aan rugzakkamperen doet is de koepeltent de ideale verblijfplaats voor uw vakantie!

Tips voor kamperen met koepeltenten

Wanneer u gaat kamperen met koepeltenten, hebben wij hier een aantal tips voor u waar u zeker rekening mee moet houden wanneer u een koepeltent kopen gaat.

U wilt natuurlijk genoeg ruimte hebben in de tent om te bewegen. Er wordt meestal gerekend op 60 tot 70 centimeter breedte per persoon, maar dit is echter alleen voldoende als u de tent uitsluitend gebruikt om te slapen. Wanneer u ook bagage in uw koepeltent wilt opbergen is het een aanrader om op een persoon extra te rekenen. Wanneer u met twee personen gaat kamperen kiest u dan bijvoorbeeld voor een driepersoons tent.

Houdt er ook rekening mee dat als u langer bent dan 1.80 meter, u niet genoeg heeft aan een tent met een grondvlaklengte van 2.10 meter. Dit is niet voldoende als de tentwand schuin afloopt. Kies daarom als u langer bent dan 1,80 meter voor een koepeltent waarbij de binnentent 2,40 meter lang is.Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij een koepeltent kopen.

Koepeltent kopen?

Gaat u een koepeltent kopen? Laat u dan in de winkel of via internet goed adviseren over de verschillende koepeltenten. Zorg dat de koepeltent voldoet aan uw eisen en aan uw kampeervakantie. Het is ook slim om koepeltenten te vergelijken om zo de beste tent te kopen.Kijk in ons beschikbare assortiment voor de beste koepeltenten tegen de scherpste prijzen! Een koepeltent kopen was nog nooit ze gemakkelijk.

Koepeltenten

Koepeltenten zijn compacte tenten met één slaapcompartiment. Een koepeltent heeft een klein voortentje waaronder je bijvoorbeeld ’s nachts je campingstoelen en campingtafel kunt bewaren. Een koepeltent is ontzettend makkelijk op te zetten. Koepeltenten worden dan ook vaak gebruikt door festivalbezoekers en mensen die op doorreis zijn. Niet alleen zijn koepeltenten makkelijk op te zetten en op te bergen, ook zijn zij licht in gewicht.

Kamperen met een koepeltent

Koepeltenten zijn het meeste geschikt wanneer u gaat kamperen met een klein reisgezelschap zonder al te veel bagage. Wanneer u met meerdere mensen in een koepeltent slaapt heeft u weinig privacy omdat een koepeltent uit slechts één compartiment bestaat. Koepeltenten worden dan ook vooral door stellen gebruikt. Verder is er weinig bagageruimte in een koepeltent. Dit heeft wel als voordeel dat de tent zelf ook weinig ruimte in beslag neemt tussen de bagage. Wanneer u dus een kleine auto heeft of bijvoorbeeld op doorreis bent is een koepeltent een aanrader. Wanneer u buiten overdekt wilt zitten dan is het aan te raden een partytent mee te nemen.

Koepeltent materialen

Een koepeltent wordt net zoals vele andere tenten geleverd in een draagtas. Hierin vindt u een aparte buitentent, binnentent en tentstokken. Buitententen van koepeltenten worden meestal gemaakt van polyester. Polyester is licht van gewicht en bovendien waterafstotend. Ook is de polyester buitentent makkelijk schoon te maken, bijvoorbeeld met een vochtige doek.

De binnentent van een koepeltent is altijd voorzien van een polyester ritsdeur en een gaasdeur. Met deze gaasdeur houdt je insecten buiten. Aan de binnenkant van een koepeltent zitten vaak enkele vakjes waarin je ’s nachts kleine spullen kunt bewaren zoals sieraden en een telefoon.

Koepeltent afmetingen

Een koepeltent heeft in het midden een hoog punt, aan de zijkanten loopt een koepeltent in hoogte af.  Het is meestal niet mogelijk om rechtop te staan in een koepeltent. Daarnaast bestaat een koepeltent uit slechts één compartiment. U kunt uw bagage dus niet gescheiden van het slaapcompartiment opbergen. De meeste koepeltenten hebben dezelfde lengte als een standaard slaapmatje, de bagage kunt u dus aan de zijkant van de koepeltent bewaren. Wanneer u met twee of meerdere personen in een koepeltent gaat kamperen is het ruimtetechnisch gezien het handigste wanneer u alle bagage aan één zijkant van de koepeltent bewaard.

Koepeltent merken

Een koepeltent is een echte klassieker onder de tenten. De meeste tentenmerken hebben dan ook wel koepeltenten in hun assortiment. Zo vindt u op deze website onder andere koepeltenten van Coleman, Safarica, Bardani en Easy Camp. Koepeltenten komen qua vorm het dichtste in de buurt van pop-up tenten.